Klasický tatarský biftek asi známe všichni. Teď si ho ale zkuste připravit jinak. S pikantními kapary a parmazánem, případně se sýrem grana padano.
Suroviny
200 g pravé hovězí svíčkové
1 šalotka
2 lžíce kaparů
2 lžíce olivového oleje
4 lžičky dijonské hořčice
70 g parmazánu nebo sýru grana padano
sůl, pepř
Postup
Šalotku nakrájejte najemno, česnek prolisujte. Obojí promíchejte s našrábaným masem.
Nyní podle chuti přidávejte kapary, olivový olej a hořčici. Pořádně promíchejte a nechte tatarák minimálně na čtyři hodin odležete v lednici, nejlépe přes noc.
Těsně před podáváním tatarák ještě jednou ochutnejte a dochuťte ho solí a pepřem a přidejte najemno nastrouhaný parmazán, případně jeho levnější variantu grana padano.
Tatarák pomocí formičky vytvarujte do tvaru, který se vám nejvíce líbí a dozdobte ho kapary, případně ještě trochou nastrouhaného sýra.
Tatarský biftek podávejte klidně s čerstvě upečenými preclíky anebo s bílou opečenou bagetkou lehce potřenou česnekem a pokapanou olivovým olejem. Dobrou chuť!
Náš tip
Jsou-li na vás kapary příliš výrazné, můžete půlku nahradit klasickou nakládanou okurkou. Podle chuti můžete do tataráku přidat také trochu worcestru.