Čorba je polévka rozšířená nejen v různých zemích na Balkáně, ale téměř v celém středomoří
Suroviny na 4–6 porcí
1 lžíce octa
1 menší celer
8 bobkových listů
1 špetka černého pepře
10 kuliček nového koření
2 špetky soli
0,6 l smetany na vaření či šlehačky
2 kořeny petržele
králičí maso
1–2 lžíce polévkového koření
½ kg brambor
4–5 mrkví
1 lžíce polohrubé mouky
10 kuliček pepře
Postup
Do hrnce se studenou vodou ponoříme přední nohy a hrudí z králíka. Lze přidat i hlavu. Přisypeme oloupané nakrájené brambory, kořenovou zeleninu a koření, a vše uvaříme do měkka. Trochu zahustíme polohrubou moukou a přidáme smetanu. Po šlehačce bude polévka hustší a krémovější. Chvíli povaříme. Můžeme ji ještě dochutit solí, pepřem a polévkovým kořením, či zakápnout octem. Ale pozor, čorba se sráží. Octem lze pokapat polévku až na talíři. Čorbu podáváme jako přesnídávku s čerstvým pečivem.