Stehenní řízky se hodí na nejrůznější účely, třeba na party pohoštění pro všechny masožravce. Minikuřátka navíc skvěle chutnají i zastudena.
Ingredience
500 g stehenních kuřecích řízků
10–12 plátků slaniny (nebo klasické šunky)
1 velká cibule
3 stroužky česneku
1 lžíce grilovacího koření
olivový olej
čerstvý nebo sušený rozmarýn
2 lžíce másla
Postup
Předehřejte si troubu na 185 až 190 °C. Stehenní řízky si nakrájejte na menší kusy. Každý zvlášť osolte, opepřete a ochuťte trochou grilovacího koření. Maso již nesolte, protože v grilovacím koření je soli spousta.
Každý kousek omotejte slaninou a zajistěte ji párátkem nebo grilovací špejlí. Na pánvi si rozehřejte kvalitní olivový olej a jednotlivé kousky zprudka orestujte. Důležité je, aby byla pánev opravdu dobře rozpálená, aby se maso zatáhlo a uvnitř zůstalo šťavnaté.
Jinak ho spíš uvaříte a nebude to ono. Přidejte na pánev rozmarýn a nechte ho krásně rozvonět. Nyní do pánve vhoďte na plátky nakrájený česnek, cibuli nakrájenou na kolečka a také přidejte trochu másla. Maso přikryjte alobalem a dejte ho dopéct do trouby.
Postačí zhruba dvacet pět až třicet minut. Vyjměte maso z trouby, přelijte ho výpekem a nechte ho vy- chladnout. Podávejte samotné, s pečivem nebo napíchnuté na špejli s opečenou bramborou.