Toto je jeden z nejzákladnějších receptů na lososa, který si s tymiánem velmi dobře rozumí. Recept je zároveň vhodný pro začátečníky, kteří s přípravou ryb a vařením obecně nemají moc zkušeností.
Suroviny
4 plátky lososa
2 pomeranče
250 ml olivového oleje
4 snítky tymiánu
2 špetky soli
Postup
Z jednoho pomeranče vymačkáme šťávu a smícháme ji s olivovým olejem. Touto marinádou potřeme ze všech stran porce rybího masa, proložíme je snítkami čerstvého tymiánu a necháme 5 minut odpočinout.
Druhý pomeranč dobře omyjeme, nakrájíme na plátky a opečeme je spolu s připravenými porcemi lososa na grilu nebo na suché pánvi asi 6 minut z každé strany. Na závěr lososa osolíme a ihned podáváme s oblíbenou zeleninou.
Tags :
losos