TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Zajíc a víno k sobě dokonale pasují. Stejně tak jako bramborové noky, které jsou modernější alternativou ke knedlíkům.

Suroviny na 4 porce

4 zaječí stehna
½ celeru
1 petržel
3 mrkve
1 cibule
nové koření
bobkový list
sůl
pepř
jalovec
2–3 lžíce povidel
1 l kvalitního suchého červeného vína
1 malý rajský protlak
slunečnicový olej

Postup

Na rozpáleném tuku dozlatova orestujeme kořenovou zeleninu s cibulí, divokým kořením a trochou soli. V jiném hrnci dohněda orestujeme osolená a opepřená zaječí stehna.

K orestovanému masu přidáme opečenou zeleninu, povidla a protlak, dál restujeme asi 4 minuty, ale dáváme pozor, aby se protlak nepřipálil.

Přilijeme červené víno a počkáme, než se z něj vyvaří alkohol, poté maso dusíme pod pokličkou doměkka, v případě potřeby dál podléváme maso vínem, ne vodou. Pokud je nutné nastavit víno, použijeme vývar, ale maximálně 0,2 l na 1 l vína, jinak bude omáčka světlá.

Extra tip

Doporučujeme podávat s domácími rajčatovo–bramborovými noky, nebo celerovo–bramborovým pyré (klasická kaše z vařených brambor a celeru).

Tags : dušení

Nenechte si ujít další zajímavé články

Záhada Terakotové armády: Působili na čínském císařském dvoře sochaři z antického Řecka?
enigmaplus.cz

Záhada Terakotové armády: Působili na...

Když byl v roce 1974 v Číně...
Pomocníci pro teplou snídani
panidomu.cz

Pomocníci pro teplou snídani

Zvláště teď v zimě přijde teplé sousto...
Dům roku, který se zrodil ve sklepě
rezidenceonline.cz

Dům roku, který se zrodil ve...

Když tato zajímavá rezidence získala celosvětové...
Bernášková utekla manželovi za kamarádem?
nasehvezdy.cz

Bernášková utekla manželovi...

Sotva skončilo patnáctileté...
Koněpruské jeskyně a javoříčští netopýři už se probouzí
epochanacestach.cz

Koněpruské jeskyně a javoříčští...

Hlavní sezóna zpřístupněných jeskyní sice začne...
Měsíční Grand Canyon? Obří kaňony vznikly během několika minut
21stoleti.cz

Měsíční Grand Canyon? Obří...

Při pohledu na Grand...
Na dvoře Ludvíka XIV.: Servíruje se bešamel a vidlička je ďáblův nástroj
epochaplus.cz

Na dvoře Ludvíka XIV.: Servíruje...

Lžíce, vidlička a nůž, to je základ příboru, který...
Tajemný Klášterec nad Orlicí: Ďáblové pod omítkou svatostánku?
epochalnisvet.cz

Tajemný Klášterec nad Orlicí:...

Kostel Nejsvětější Trojice najdeme v podhůří...
Nikdy jí tu faleš neodpustíme!
skutecnepribehy.cz

Nikdy jí tu faleš neodpustíme!

Kolegyni jsem považovala za svůj vzor. Nakonec jsem...
Všechno jsme spolu zvládli
nejsemsama.cz

Všechno jsme spolu zvládli

Když už jsem myslela, že se budu...
Velikonoční menu v restauraci The Artisan
iluxus.cz

Velikonoční menu v...

Jaro přináší nejen...
5 vyvrácených mýtů o čaji: Jeho domovinou není Čína
historyplus.cz

5 vyvrácených mýtů o čaji:...

„Čajovník je zřejmě nejstarší kulturní rostlinou světa....