Tradiční slovenská hustá polévka připravovaná z kysaného zelí je nejlepší druhý den, když se rozleží.
Suroviny na 4 porce
500 g kysaného zelí
250 g uzeného masa
200 g pikantní klobásy
100 g sušených hub
1 cibule
½ lžičky sušeného česneku
1 bobkový list
sůl, pepř
30 g hladké mouky
slunečnicový olej
Postup
Kysané zelí, maso, bobkový list a sušené houby vložte do hrnce, zalijte trochou vody a nechte dusit na mírném plameni do změknutí masa.
Cibuli nakrájejte nadrobno a osmažte na trošce oleje. Zaprašte hladkou moukou a umíchejte jíšku. Přilijte trochu vývaru ze zelňačky, promíchejte a pak jíšku přidejte do hrnce s polévkou.
Přidejte nakrájenou klobásu a vařte, dokud se chutě nepropojí. Osolte, opepřete a nakonec přidejte sušený česnek.
Tags :
kapustnica