Správně se název této bagety vyslovuje „báňmí“. Sbíhají se vám při pohledu na ni sliny? Tak ji ochutnejte?
Budete potřebovat
100 g pečeného vepřového
2 lžíce kvalitní játrové paštiky
1 lžíci majonézy
1 střední čerstvou bagetu
půl bílé cibule pokrájené na tenké plátky
1 jarní cibulku
snítku čerstvého koriandru
čerstvou chilli papričku
sojovou omáčku
20 g cukru
20 ml rýžového octa
1 malou mrkev nakrájenou na tenké nudličky
2 lžíce na tenké nudličky nakrájené bílé ředkve
sůl
Postup
Večer předem svařte 100 ml vody s cukrem, rýžovým octem a trochou soli. Do vychladlého rozvaru dejte na nudličky nakrájenou mrkev a nechte marinovat.
Bagetu rozřízněte. Dolní polovinu potřete na řezu paštikou, horní majonézou. Na dolní část dejte tence nakrájené vepřové, plátky bílé cibule, nasekanou jarní cibulku, chilli a čerstvý nasekaný koriandr.
K marinované mrkvi přidejte ředkev, promíchejte a slijte nálev. Zeleninu dejte do bagety a pokapejte sojovou omáčkou. Přiklopte ji horní částí a podávejte.