Lehčí italské dortíky jsou top. Zkuste příště tento!
Suroviny
Na korpus
Buď hotový korpus, nebo 400−500 g cukrářských piškotů
Na krém
80 g cukru krupice
250 g měkkého tvarohu
500 g mascarpone
250 ml 33% smetany
14 g plátkové želatiny
citronová kůra
1 vanilkový lusk
Na ozdobu
Kompotované broskve, želatina, voda
Postup
Želatinu namočíme do 0,1 l studené vody. Tvaroh vyšleháme s mascarpone, cukrem, vanilkou (lusk rozkrojíme a nožem setřeme semínka) a citronovou kůrou. Šlehačku ušleháme do konzistence hustšího jogurtu.
K namočené želatině přilijeme ještě 0,1 l teplé vody, všleháme ji do tvarohové hmoty a zlehčíme šlehačkou.
Poté plníme formu a prokládáme piškoty a nakrájenými broskvemi na plátky. Plnou formu necháme v lednici ztuhnout, nejlépe do druhého dne (stačí půl hodiny), poté ozdobíme kompotovanými broskvemi a vše zalijeme želatinou, kterou připravíme podle návodu, ovšem místo vody použijeme šťávu z kompotovaných broskví.