Už ten název zní krásně. A jak teprve chutná…
Suroviny na 4 porce
1 vykostěné kuře na roládu
2 rohlíky
0,15 l šlehačky
hrst bylinek (tymián, šalvěj aj.)
1 vejce
150 g mletého vepřového masa
250 g jedlých kaštanů loupaných a vařených nebo pečených s kouřovou vůní
mletý pepř
sůl
75 g másla
0,15 ml bílého vína
0,15 ml vývaru
provázek na svázání
Postup
Z vykostěného kuřete upravíme jeden či dva pláty, přes fólii můžeme zlehka naklepat. Osolíme, opepříme. Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme smetanou a necháme prosáknout. K rohlíkům přidáme sekané bylinky, vejce, mleté maso a nahrubo nasekané kaštany, ochutíme mletým pepřem a solí, dobře promícháme.
Nádivku zabalíme do masa a svážeme provázkem. Roládu pečeme na másle, podlité vínem a vývarem při 170 °C 1−1,5 hodiny. Během pečení roládu přeléváme šťávou. Po upečení odstraníme provázek a krájíme na plátky, podáváme s rozmarýnovými brambory, přeléváme šťávou.