TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Jídlo na snížení tlaku! Francouzská specialita, která naučí jíst zeleninu i zapřisáhlé milovníky masa.

Potřebujete

1 střední lilek
2 menší cukety
2 velká rajčata
2 velké papriky (jednu žlutou, jednu červenou)
2 cibule
4 stroužky česneku
plechovku loupaných rajčat
5 lžic olivového oleje
5 menších snítek rozmarýnu
2 snítky čerstvého tymiánu
čerstvě mletý pepř, sůl

Postup

Česnek a cibuli nakrájejte na plátky, ostatní zeleninu na kostičky. V hrnci se silnějším dnem nechte orestovat cibuli, přidejte česnek a nechte ho rozvonět. Postupně přidávejte lilek, papriku, rajčata a cuketu.

Zeleninu zalijte rajčaty se šťávou, lehce osolte, opepřete a nechte na malém plameni 20 minut probublávat. Hotové ratatouille odstavte z plamene, vmíchejte nasekaný rozmarýn a rozemnutý tymián. Podávejte s rozpečenou bagetou nebo tmavým chlebem.

Tags : ratatouille

Nenechte si ujít další zajímavé články