Dietní krůtí maso není žádným chuťovým kompromisem. Zvláště, když sáhnete po tomto receptu.
Suroviny na 4 porce
4 plátky krůtího masa (à 200 g)
200 g másla
1 citron
1 svazek pažitky
½ svazku petrželky
3 snítky rozmarýnu
2 stroužky česneku
2 lžíce oleje
sůl, celý červený pepř
Postup
Kůru z omytého a osušeného citronu ostrouháme a vymačkáme z něj i šťávu. Oprané bylinky otrháme a nasekáme nadrobno.
Změklé máslo dáme do misky, rozmačkáme vidličkou, ochutíme solí a pepřem. Přimícháme bylinky včetně citronové kůry i šťávy. Nakonec přidáme prolisovaný česnek. Z másla vytvarujeme váleček, zabalíme do potravinové fólie a dáme do lednice.
Steaky zprudka opečeme na rozpáleném oleji, pak je opepříme a osolíme a rozložíme na talíř. Na každém z nich necháme rozpustit kousek bylinkového másla a podáváme se zeleninou a opečenou bagetou.