Bramborový guláš s uzeninou zvládne úplně každý. Je hotový raz dva a k chuti přijde takřka kdykoli.
Suroviny na 4 porce
1 kg brambor
400 g špekáčku
2 cibule
100 g sádla
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce sladké mleté papriky
2 stroužky česneku
1 lžička kmínu
1 lžička majoránky
sůl, pepř
Postup
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky. Zalijte je vodou a nechte stát.
V kastrolu rozpalte asi 70 g sádla. Přidejte oloupanou a nadrobno pokrájenou cibuli a míchejte, dokud nezačne hnědnout. Přidejte papriku, kmín a pepř, a pak i slité brambory a plátky česneku. Osolte, zalijte do poloviny horkou vodou a duste pod pokličkou.
Až budou brambory z poloviny uvařené, přidejte mouku a míchejte, dokud guláš nezhoustne. Podle potřeby přilijte vodu a dále zvolna vařte bez pokličky do změknutí brambor.
Špekáčky nakrájejte a zprudka opečte na zbylém sádle z obou stran. Tuk slijte a špekáčky přidejte do guláše. Ochuťte majoránkou a ještě krátce povařte. Servírujte s pečivem.