TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Další varianta quiche, který určitě nebudete vařit jen jednou!

Suroviny na 4 porce

175 g hladké mouky
100 g másla na kousky
1 žloutek špetka soli
4 lžíce studené vody

Na náplň

200 g slaniny na kostičky
200 g lososa
100 g gruyéru nebo ementálu
100 g zeleného chřestu
200 ml créme fraiche
0,2 l smetany ke šlehání
3 vejce
1 žloutek
sůl, pepř
muškátový oříšek

Postup

Do mísy dáme mouku s plátky másla, žloutek, sůl a 4 lžíce vody a vypracujeme těsto.

Troubu předehřejeme na 200 °C. Těsto vyválíme, nebo ho do koláčové formy namačkáme. Propícháme vidličkou a dáme na 10 minut do ledničky. Těsto pak dáme na 15–20 minut upéct dozlatova.

Slaninu nakrájenou na kostičky vyškvaříme na pánvi, 5 minut na tuku pečeme z obou stran i porce lososa. Pak rybu a slaninu vyjmeme a necháme okapat tuk. Tři čtvrtiny sýru nakrájíme na kostičky a zbytek nastrouháme nahrubo. Chřest povaříme v osolené a vodě asi 4 minuty, vyjmeme a necháme chladnout. Créme fraiche smícháme se smetanou a prošlehanými vajíčky.

Osolíme a ochutíme pepřem a muškátovým oříškem.   Upečené těsto poklademe slaninou, kousky lososa a kostičkami sýra a přelijeme smetanovou směsí. Povrch ozdobíme chřestem a posypeme sýrem. Teplotu v troubě snížíme na 190 °C a dáme koláč péct na cca 25–30 minut, náplň musí být pevná. Než budete koláč krájet, nechte jej trochu vychladnout.

Nenechte si ujít další zajímavé články

Umění ve všech podobách: VIP večer v LOEE oslavoval krásu šperků, šampaňského, krajek i květin
iluxus.cz

Umění ve všech podobách: VIP večer...

Světový den umění, tedy 15....
Japonský démon Jikininki: Smlsneme si na mrtvole?
enigmaplus.cz

Japonský démon Jikininki:...

Ten den roku 2000 zůstane...
Petrichor: Proč milujeme vůni vzduchu po dešti?
epochaplus.cz

Petrichor: Proč milujeme...

Když se po dešti znovu vyjasní obloha, není...
Alergie umí udeřit jako blesk z čistého nebe
skutecnepribehy.cz

Alergie umí udeřit jako blesk...

Byla jsem přesvědčená, že mám dobrou...
Mercandinovy sady: Jitřenka děkuje za zelené srdce Klatov
epochanacestach.cz

Mercandinovy sady: Jitřenka...

Oáza zeleně se v rušném městě vždycky hodí....
Korálkové kraslice potěší
panidomu.cz

Korálkové kraslice potěší

Pokud každý rok vymýšlíte, čím zpestřit sváteční...
Krev: Životodárná tekutina, kterou nelze ničím nahradit. Vědci se o to však nepřestávají pokoušet!
21stoleti.cz

Krev: Životodárná tekutina, kterou...

Ročně zemře na vykrvácení...
Medové jidáše
nejsemsama.cz

Medové jidáše

Typické staročeské velikonoční pečivo, slazené lahodným...
Fascinující záhada hadí bohyně: Koho zobrazuje tajemná minojská soška?
epochalnisvet.cz

Fascinující záhada hadí...

Nedaleko krétského hlavního města Heráklion se...
Hádky mezi Přemyslovci urovnala kněžna
historyplus.cz

Hádky mezi Přemyslovci...

Kníže Vladislav I. umírá. Jakmile to zjistí...
Kubelková: Ruce pryč od dcery!
nasehvezdy.cz

Kubelková: Ruce pryč od dcery!

Moderátorka Iva Kubelková...
Stín pro „nekonečně“ velká okna
rezidenceonline.cz

Stín pro „nekonečně“ velká...

Trendem soudobé architektury je velkorysé prosklení...