Bude chutnat skvěle i s česnekovou jogurtovou zálivkou
Suroviny na 4 porce
2 konzervy tuňáka v oleji
4 vejce
100 g sterilované kukuřice
hrst černých oliv
1 červenou cibuli
200 g cherry rajčátek
400 g míchaného listového salátu
4 lžíce olivového oleje
1 lžíci citronové šťávy
1 lžičku cukru
sůl, pepř
Postup
Vejce uvaříme natvrdo. Tuňáka slejeme a necháme okapat. Listy salátu důkladně propláchneme. Rajčata nakrájíme na poloviny, cibuli na kolečka.
Salát dáme do velké mísy, přidáme oloupaná a nakrájená vejce, cibuli, rajčata, kukuřici a olivy.
V malé misce promícháme olej, citronovou šťávu a cukr. Nalejeme na salát, osolíme, opepříme a opatrně promícháme. Rozdělíme na 4 porce a podáváme.