TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Upéct dobrou kachnu, která se bude rozplývat na jazyku, je jednodušší, než se zdá.

Suroviny na 4 porce

1 kachna o váze asi 1,8 kg
sůl
3 až 4 lžíce celého kmínu
400 g sterilovaného červeného zelí
100 ml červeného vína
2 lžíce tekutého medu
bramborový knedlík k podávání

Postup

Očištěnou kachnu opláchněte, odstraňte biskupa, hodně osolte a okmínujte na povrchu i uvnitř a vložte do pekáče. Podlijte trochou vody, přiklopte víkem a pečte po obou stranách dozlatova při teplotě 120 ºC asi 5 hodin. Ke konci pečení víko sundejte, aby se udělala kůrčička.

Tučnější části během pečení mírně propichujte vidličkou, aby se sádlo dobře vypeklo. Kachnu během pečení přelévejte výpekem, aby se méně tučné části nevysušily.

Mezitím, co se kachna peče, si připravte zelí. Vyklopte ho i s lákem do hrnce, přidejte sůl i kmín a mírně zalijte vodou. Duste doměkka, aby se tekutina zredukovala. Když je zelí měkké, podlijte ho vínem, opět 10 až 15 minut duste a nakonec vmíchejte med, případně trochu soli a za občasného míchaní 5 minut povařte.

Kachnu podávejte společně se zelím a bramborovým knedlíkem. Porce můžete ozdobit čerstvými bylinkami.

 

Tags : kachna

Nenechte si ujít další zajímavé články

Stylový pobyt v zahradě
rezidenceonline.cz

Stylový pobyt v zahradě

Funkčnost, odolnost, uživatelský komfort, v neposlední řadě...
Pouť Českého Anděla: Další ročník je za dveřmi
epochanacestach.cz

Pouť Českého Anděla: Další...

Když se řekne pouť, mnoho lidí si nejspíš...
Zrak jako okno do budoucnosti: Jak oči mohou odhalit demenci roky před diagnózou?
21stoleti.cz

Zrak jako okno do budoucnosti:...

Demence souvisí se ztrátou...
Veselé plstěné!
panidomu.cz

Veselé plstěné!

Plsť je skvělým materiálem pro sváteční dekorace....
Nos jako osobní identifikátor
epochaplus.cz

Nos jako osobní identifikátor

Lidský nos dokáže rozlišit bilion různých vůní a...
Před smrtí myslel na obětování kohouta: Záhada posledních slov filozofa Sókrata
enigmaplus.cz

Před smrtí myslel na obětování...

Bylo o něm řečeno, že snesl...
Síla kaviáru v nové dimenzi: La Prairie představuje Skin Caviar Hydro Emulsion
iluxus.cz

Síla kaviáru v nové dimenzi:...

La Prairie otevírá novou...
Skypool Dubai: plavba mezi mrakodrapy
epochalnisvet.cz

Skypool Dubai: plavba mezi...

Dubajskou zátoka Bussiness Bay brzy získá...
Bojím se, co bude  s vnoučaty!
skutecnepribehy.cz

Bojím se, co bude s vnoučaty!

Mám dvě děti, syna a dceru. Vždy jsem byla...
Zbrklý kurýr zavařil horlivému diplomatovi
historyplus.cz

Zbrklý kurýr zavařil...

Prohlídky na hranicích jsou tentokrát zvlášť...
Zeleninový salát s kuřetem
nejsemsama.cz

Zeleninový salát s kuřetem

Vařené kuřecí maso bez kůže je naprosto dietní a tento vietnamský...
Margita překvapil: Šperky po Hance putují dál – komu je dal?
nasehvezdy.cz

Margita překvapil: Šperky po...

Od smrti zpěvačky Hany...