TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Drůbeží maso je nejčastěji používaným masem v naší kuchyni. Vytlačilo i naše tradiční vepřové a hovězí. 

Suroviny na 4 porce

1 kachna
2 stroužky česneku
2 snítky rozmarýnu
3 až 4 velká jablka
100 ml olivového oleje extra virgin
1 cibule
1 řapíkatý celer
200 ml suchého bílého vína
100 g cukru, 100, ml vody, sůl a pepř

Postup

Očištěnou kachnu potřeme solí a pepřem na povrchu i uvnitř. Dovnitř kachny vložíme česnek, rozmarýn a nakrájená jablka. Ve velkém hrnci rozpálíme olej a kachnu krátce opečeme z obou stran, aby se kůže zatáhla. Přidáme zeleninu nakrájenou na větší kusy, rozmarýn a zalijeme vínem. Kachnu pečeme při 190 °C cca 1 hodinu.

Po hodině pečení přidáme jablka nakrájená na plátky (lepší je použít oloupaná jablka, aby omáčka nezhořkla) a pečeme ještě půl hodiny. Upečenou kachnu přendáme na talíř a zeleninu z pekáče propasírujeme přes sítko.

V malém kastrůlku rozpustíme cukr a přidáme trochu vody. Povaříme asi 2 minuty a vzniklým karamelem polijeme upečenou kachnu.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články