TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Tradiční český pokrm, jejž miluje téměř každý. Vychutnejte si ho.

Ingredience

1,5 kg vepřové krkovice
sůl, pepř
1 lžička mletého kmínu
5 stroužků česneku
5 ks cibule
100 g sádla
1 lžíce hladké mouky
2 sáčky kysaného zelí
3 lžíce sádla
200 g slaniny
kmín
cukr
lžíce hladké mouky

Postup

Maso osolte, opepřete, posypejte kmínem a potřete česnekem. Nasekanou cibuli rozprostřete do pekáče, navrch posaďte krkovici.

Přidejte sádlo, podlijte 100 ml horké vody a pečte do změknutí asi 2 a půl hodiny na 160 stupňů. Na sádle osmažte slaninu s cibulí. Po pár minutách vmíchejte nakrájené zelí a kmín, zalijete lákem ze zelí a přiveďte k varu. Přidejte cukr, sůl a mouku. Vařte 15 minut.

Upečenou krkovici vyjměte z pekáče, a než ji nakrájíte na plátky, nechte maso 15 minut odpočinout. Poté podávejte s houskovým knedlíkem.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články