TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Tapenáda označuje původně olivovou pomazánku. Zkuste podle našeho receptu i tu fazolovou. Její chuti neodoláte!

Ingredience

2 červené papriky
3 lžíce oleje
1 lžička soli
bylinky
2 konzervy fazolí
2 stroužky česneku
2 hrsti slunečnicových semínek
1 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce kaparů
1 jarní cibulka
hrst bazalky

Postup

Papriky rozpulte, zbavte jádřince, zakápněte olejem, osolte, posypejte bylinkami a pečte 25 minut.

Do mixéru vložte uvařené fazole, papriky, slunečnicová semínka a česnek, přidejte hořčici a citronovou šťávu a rozmixujte nahrubo. Cibulku smíchejte s kapary, zakápněte olejem a promíchejte.

Tags : tapenáda

Nenechte si ujít další zajímavé články