Dýňové polévce dodá hruška netradiční a skvělou příchuť.
Potřebujete
1 máslovou dýni
2–3 hrušky
3 lžíce másla
3 cibuli
3 stroužky česneku
1–2 cm čerstvého zázvoru
0,5 lžičky skořice
sůl, pepř
0,5 l kuřecího vývaru
dýňová semínka
čerstvou petrželku
Postup
Očištěnou dýni nakrájejte na větší kusy a dejte na plech s pečícím papírem do trouby vyhřáté na 180 °C. Hrušky oloupejte, překrojte napůl a zbavte jadřinců. Několik plátků si dejte stranou. Po 20 minutách je přidejte k dýni a pečte doměkka dalších cca 25 minut.
V hrnci nechte na másle zesklovatět nasekanou cibuli. Přidejte prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor. Pak vložte pečenou dýni a hrušky a zalijte kuřecím vývarem. Osolte, opepřete, přidejte skořici a vařte na mírném ohni asi 30 minut.
Tags :
krém