Příprava vám nezabere ani 30 minut a jedna porce vyjde na 25 Kč. A to se přeci vyplatí! Popadněte zástěry a hurá k plotně.
Suroviny na 4 porce
600 g vepřových jater
Na marinádu
1 kelímek bílého jogurtu
podle chuti sůl
čerstvě mletý pepř
cibulové koření
čerstvý libeček
1 celé vejce
strouhanka ze 4 velkých slaných tyčinek
podle potřeby olej
Postup
Játra odblaníme, nakrojíme na stranách, aby se při smažení nekroutila. Smícháme jogurt, vejce, koření a libeček. Játra na noc naložíme do této marinády. Další den játra i s marinádou obalíme už jen v rozdrcených (rozmixovaných) slaných tyčinkách.
Obalená játra dáme smažit dozlatova do rozehřáté trouby na 160 °C na plechu s pečicím papírem, který malinko pokropíme olejem. Podáváme s pečeným bylinkovým bramborem.