Slavné sicilské víno Marsala je nejčastěji bílé a sladké. Samozřejmě jej můžete nahradit jakýmkoli jiným bílým sladkým vínem.
Potřebujete
4 kuřecí prsa
1 misku hladké mouky
1 lžíci másla
400 g hub
2 šalotky
1 stroužek česneku
1 lžíci lístků tymiánu
150 ml vína Marsala
50 ml kuřecího vývaru
sůl
bílý pepř
4 lžíce oleje
Postup
Porce masa osolte, opepřete a obalte v hladké mouce. Maso orestujte na rozehřátém oleji v hlubší pánvi nebo kastrolu. Orestované maso vyndejte a vložte do zapékací mísy.
Na stejnou pánev přidejte máslo, nakrájenou šalotku, nakrájené houby, nasekaný česnek, lístky tymiánu a víno. Vše promíchejte a duste 10 minut.
Podušené houby přidejte k masu, zalijte vývarem a duste přikryté 40 minut. Pak maso odkryjte a duste ještě 10 minut. Podávejte s těstovinami nebo bramborovou kaší.