Podávejte s omáčkou, například umíchanou ze zakysané smetany, nasekané pažitky a pokrájených kyselých okurek.
Ingredience
500 g kapřího filetu
3 stroužky česneku
3 lžíce oleje
1 lžička uzené papriky
sůl a pepř
5 lžic strouhanky
10 lžic hladké mouky
olej na smažení
nasekanou pažitku
Postup
Odřízněte maso od velkých kostí a páteře. Kůži ponechejte. Do masa na jednotlivých fi letech udělejte ostrým nožem zářezy asi milimetr až dva vedle sebe, zbavíte se tak drobných kostí. Filety pokrájejte na proužky 1–2 centimetry silné.
Z utřeného česneku, koření a oleje umíchejte marinádu. Důkladně v ní obalte hranolky z kapra a nechte v lednici odležet. Smíchejte mouku se strouhankou, obalte kousky ryby a smažte.
Tags :
hranolky