Špíz je oblíbená pochoutka. Jednoduše na špejli napícháte to, co máte rádi.
Ingredience
sůl
grilovací koření
salátová okurka
800 g jehněčí krkovice
1 paprika (červená)
2 cibule
2 lžíce oleje
1 lžíce máty (nasekaná)
2 lžíce citronové šťávy
400 ml bílého jogurtu
4 stroužky česneku
Postup
Smíchejte 100 g bílého jogurtu s utřeným česnekem, 1 lžící citronové šťávy, nasekanou mátou, olivovým olejem a kořením. Na kousky nakrájené maso dejte do marinády, zlehka promíchejte a pak nechte ještě alespoň dvě hodiny marinovat v chladničce.
Tzatziky
Okurku si nastrouhejte, prosolte a nechte ji okapat v cedníku. Zbytek jogurtu smíchejte s olejem, lžící citronové šťávy a stroužkem česneku. K tomu přidejte okurku a promíchejte. Cibule a papriku nakrájejte a napíchejte s masem na špízy. Ty pak ze všech stran opečte na grilu a podávejte s tzatziky.