Lehký a dietní pokrm, který zachutná i mužskému pokolení.
Ingredience
4 mrkve
2 kedlubny
4 jarní cibulky
600 g tresky
olivový olej
sůl a pepř
svazek čerstvého tymiánu
2 saláty little gem
Postup
Troubu předehřejte na 180 °C. Z pečicího papíru nastříhejte čtyři archy a připravte si provázek. Mrkev očistěte a nakrájejte na kolečka, kedlubny oloupejte a pokrájejte na plátky, cibulky na kousky 3 cm dlouhé.
Rybu omyjte, osušte a rozdělte na čtyři porce. Doprostřed každého archu pečicího papíru dejte hromádku zeleniny, na ni položte rybu, zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete a přidejte pár snítek tymiánu.
Papír zaviňte do tvaru měšce a pevně svažte provázkem. Pečte 20 minut. Mezitím na pánvi lehce potřené olivovým olejem opečte na poloviny rozkrojený salát little gem, stačí mu pár minut, aby zkaramelizoval. Ogrilovaný salát podávejte k rybě se zeleninou.
Něco navíc
Pečení v papírovém balíčku, tedy papilotě, je zdravé, neušpiníte při něm nádobí a ještě se do masa dostane mnohem více chutí. Zkuste i jiné druhy masa.