Jídelníček skvěle odlehčíme například řepným tatarákem. Je plný vitamínů, minerálních látek i stopových prvků a věřte, že chutná i těm, kteří tvrdí, že bez masa se nedá žít.
Ingredience
2 středně velké červené řepy
1 zralé avokádo
2 šalotky
2 lžíce extra panenského olivového oleje
1 lžíce balzamikového octa
1 menší svazek pažitky
½ lžičky himalájské soli
2 špetky pepře
Postup
Řepu uvaříme doměka a necháme ji vychladnout, poté ji očistíme. Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno a necháme ji zpěnit na kapce olivového oleje.
Vychlazenou oloupanou a nakrájenou řepu, avokádo zbavené slupky i pecky, rozpůlenou šalotku a ostatní ingredience vložíme do mixéru a rozmixujeme, ale jen nahrubo, do „tatarákové“ konzistence.
Nakonec hmotu dochutíme podle chuti a podáváme s plátkem celozrnného pečiva.