TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Rolády všeho druhu jsou skvělé pro víkendové rodinné obědy. Zkuste třeba tuto, trochu propracovanější variantu.

Suroviny

750 g vepřové kýty
4 lžíce hořčice
sůl a pepř
150 g krájeného šunkového salámu
4 vařená vejce
čtvrt červené papriky
půl voňavé klobásy
100 g tvrdého sýru
1 syrové vejce
čtvrt pórku
hrudka másla
1 cibuli
800 g brambor
jarní cibulka
mouka na zaprášení

Postup

Kýtu nám v řeznictví rozřežou rovnou na roládu. Pokud ne, můžeme to zkusit sami. Maso na prkénku naklepeme, posolíme a opepříme. Potřeme hořčicí a poklademe plátky šunky. Pak připravíme náplň – nakrájíme na kostičky uvařená vejce, přidáme pokrájenou papriku, půlku klobásy, sýr i pórek. Přidáme syrové vejce a dobře promícháme.

Připravenou směs poklademe na maso a můžeme rolovat. Stočenou a nití ovázanou roládu necháme na másle zprudka opéct ze všech stran. Poté ji přendáme do pekáčku, zalijeme horkou vodou nebo vývarem, kousky cibule rozprostřeme kolem, přikryjeme a dáme péct zhruba na hodinu při 180 °C.

Roládu během pečení otáčíme, asi 10 minut před koncem ji odklopíme a necháme vytvořit kůrčičku. Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Z hotových brambor slijeme vodu a rozšťoucháme je. Přimícháme nadrobno posekanou jarní cibulku a máme hotovo.

Využít můžeme i výpek z masa – na vařiči necháme odpařit vodu, aby zbyl jen tuk. Ten zaprášíme moukou zamícháme a asi 15 minut vaříme. Šťávu přecedíme a můžeme servírovat na talíře!

Tags : roláda

Nenechte si ujít další zajímavé články