TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Perfektní lehký předkrm nebo večeře, která vám nepokazí dietní plán. Takový je lahodný salát s banánem a vepřovým masem.

Potřebujete

500 g mletého nebo nadrobno nasekaného vepřového masa
1 banán nakrájený na kostky
½ ledového salátu
nekrájeného na nudličky
1 rajče nakrájené na kostky
1 malou cibuli nakrájenou nadrobno
1 malé avokádo nakrájené na nudličky
¼ hrnku konzervovaných černých fazolí
½ hrnku sterilované kukuřice
2 lžíce kořenící směsi tacos
šťáva z 1 limetky
4 kukuřičné placky tostadas
½ hrnku nastrouhaného čedaru

Postup

V pánvi opékejte mleté vepřové tak dlouho, dokud všechno maso nezhnědne. V průběhu opékání je rozdělujte obracečkou tak, aby se nevytvořily větší hrudky. Po 8 minutách, kdy je maso opečené, přidejte kořenící směs, půl hrnku vody a nechte asi 3 minuty za stálého míchání povařit. K masu přidejte pokrájený banán a vše opékejte další 3 minuty. Poté odstavte pánev z plamene.

Ve větší míse promíchejte nakrájený salát, cibuli, rajče, propláchnuté fazole, kukuřici a avokádo. Směs pokapejte limetkovou šťávou. Na placky dejte zchladlé maso, zeleninu a nastrouhaný sýr a můžete okamžitě servírovat.

Nenechte si ujít další zajímavé články

Záhada Terakotové armády: Působili na čínském císařském dvoře sochaři z antického Řecka?
enigmaplus.cz

Záhada Terakotové armády: Působili na...

Když byl v roce 1974 v Číně...
Pomocníci pro teplou snídani
panidomu.cz

Pomocníci pro teplou snídani

Zvláště teď v zimě přijde teplé sousto...
Dům roku, který se zrodil ve sklepě
rezidenceonline.cz

Dům roku, který se zrodil ve...

Když tato zajímavá rezidence získala celosvětové...
Bernášková utekla manželovi za kamarádem?
nasehvezdy.cz

Bernášková utekla manželovi...

Sotva skončilo patnáctileté...
Koněpruské jeskyně a javoříčští netopýři už se probouzí
epochanacestach.cz

Koněpruské jeskyně a javoříčští...

Hlavní sezóna zpřístupněných jeskyní sice začne...
Měsíční Grand Canyon? Obří kaňony vznikly během několika minut
21stoleti.cz

Měsíční Grand Canyon? Obří...

Při pohledu na Grand...
Na dvoře Ludvíka XIV.: Servíruje se bešamel a vidlička je ďáblův nástroj
epochaplus.cz

Na dvoře Ludvíka XIV.: Servíruje...

Lžíce, vidlička a nůž, to je základ příboru, který...
Tajemný Klášterec nad Orlicí: Ďáblové pod omítkou svatostánku?
epochalnisvet.cz

Tajemný Klášterec nad Orlicí:...

Kostel Nejsvětější Trojice najdeme v podhůří...
Nikdy jí tu faleš neodpustíme!
skutecnepribehy.cz

Nikdy jí tu faleš neodpustíme!

Kolegyni jsem považovala za svůj vzor. Nakonec jsem...
Všechno jsme spolu zvládli
nejsemsama.cz

Všechno jsme spolu zvládli

Když už jsem myslela, že se budu...
Velikonoční menu v restauraci The Artisan
iluxus.cz

Velikonoční menu v...

Jaro přináší nejen...
5 vyvrácených mýtů o čaji: Jeho domovinou není Čína
historyplus.cz

5 vyvrácených mýtů o čaji:...

„Čajovník je zřejmě nejstarší kulturní rostlinou světa....