TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Přinášíme vám řadu neotřelých tipů na to, jak můžete v kuchyni využít mikrovlnku nejen pro ohřívání!

Snadněji oloupete česnek

Nebaví vás loupat česnek? Přendejte stroužky do misky a dejte ji na patnáct vteřin do mikrovlnky. Pak půjde loupat mnohem snáz..

Zachrání ztvrdlý chléb

Jemně si navlhčete kuchyňskou utěrku a chléb do ní zabalte. Dejte ho na dvacet sekund do mikrovlnky. Chléb bude zase krásně měkký.

Aby nezbyla ani kapka

Rádi odšťavňujete ovoce? Abyste z něj dostali co nejvíce šťávy, dejte ho na patnáct sekund do mikrovlnky. Tak nepřijdete ani o kapku.

Ořechová chuť

Chcete do pokrmu použít ořechy? Aby byly skutečně citít a rozvinula se jejich chuť, dejte je na jednu minutu ohřát do mikrovlnky. Nebo je nasucho krátce opražte na pánvi.

Křupavá slanina

Na talíř dejte papírovou utěrku a poklaďte na ni plátky slaniny, přikryjte je druhou vrstvou papírové utěrky a dejte talíř na pár vteřin do mikrovlnky. Čas závisí na tloušťce slaniny.

Slepený cukr

Hrudkovatí vám cukr? Vložte ho na dvacet sekund do mikrovlnky a přikryjte ho vlhkým ručníkem.

Slepený cukr

Hrudkovatí vám cukr? Vložte ho na dvacet sekund do mikrovlnky a přikryjte ho vlhkým ručníkem.

Kynutí těsta

Občas musí těsto kynout i několik hodin. Abyste si zkrátili čas, přikryjte těsto ručníkem a mikrovlnku zapněte na co nejnižší výkon. Nechte tři minuty ohřívat. Těsto z mikrovlnky vyndejte a nechte odležet.

Nenechte si ujít další zajímavé články