TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Ještě než přijdou první deště, ujistěte se, že máte doma dostatečnou zásobu přírodních léků. Vždyť to není nic složitého ani drahého. Zahrádka, spíž i lednička vám mohou v případě prvních nastydnutí a viróz poskytnout spoustu prospěšných pomocníků v cestě za uzdravením.

Lahodná pochoutka i zázračný lék

Jedním z nejoblíbenějších a zároveň také nejúčinnějších domácích léků je už po celá staletí kvalitní med. Ten je totiž díky svému unikátnímu složení spolehlivým přírodním antibiotikem. Med obsahuje prospěšné vitaminy a minerály, z nichž můžeme jmenovat vápník, draslík, fosfor, hořčík, sodík a železo. Je také bohatý na glukózu, fruktózu, sacharózu a bílkoviny.

Další prospěšnou látkou nacházející se v medu je mateří kašička, která je považována doslova za elixír mládí. Protože lidský organismus med velmi dobře zpracovává, dochází po jeho užití k téměř okamžitému uvolňování všech jeho léčivých látek.

Funguje na nespavost i nachlazení

Domácí med je proto skvělý jako prevence proti nachlazení, angínám, zánětům průdušek a horních cest dýchacích. Také urychluje hojení žaludečních vředů a podstatně zlepšuje trávení. Zároveň pozitivně upravuje krevní tlak a rozšiřuje a čistí cévy. Protože umí čistit organismus od škodlivých usazenin a volných radikálů, tak významně posiluje imunitní systém a zlepšuje činnost všech vnitřních orgánů.Zároveň také pomáhá předcházet civilizačním chorobám. Lahodný med také dokáže poměrně rychle navodit pocit psychické pohody, je vynikající při nervovém vypětí a potížích s usínáním.

Hojí popáleniny i proleženiny

Při kožních problémech se med osvědčil doslova jako blahodárný lék.Při vnější aplikaci na postižené místo umí hojit popáleniny, omrzliny i proleženiny. A to vše proto, že v postiženém místě zničí bakterie a mikroorganismy, čímž ho dokonale vydezinfikuje. Během následné léčby pak nemocné místo hydratuje a vyživuje, čímž urychluje jeho hojení.

Nenechte si ujít další zajímavé články