TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Přidejte do českého leča tradiční španělskou klobásu a uvidíte, kolik vám udělá parády.

Suroviny na 4 porce

1–2 větší cibule
6 domácích nepálivých paprik
4 velká rajčata
3 lžíce rostlinného oleje
180 g choriza vcelku nebo pikantní klobásy
6 celých vajec
podle chuti sůl
podle chuti pepř
nasekaná pažitka
domácí chléb

Postup

Cibuli nakrájíme nadrobno. Papriky zbavím semeníků a nakrájíme na malé kousky. Rajčata, rozpůlíme, vykrájíme z nich „bubáky“ a nakrájíme je na kostky. V kastrolu rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibulku, přidáme rajčata a papriky, osolím, opepřím a opékám tak dlouho, až se vydusí všechna voda (asi 10 minut).

Mezitím oloupeme salám nebo klobásu, nakrájíme na kolečka či kostičky a nechám ji na pánvi osmahnout. Nakonec do zeleniny rozklepneme vejce, promícháme a za občasného míchání smažíme asi 3 minuty, až mají vejce krémovou konzistenci. Navrch leča dáme vysmaženou pikantní uzeninu, posypeme pažitkou a podáváme s chlebem či bramborem.

Extra tip: Do pravého maďarského leča vejce nepatří! Ale s cibulkou lze osmahnout i na plátky nakrájený česnek a vše posypat natrhanou bazalkou.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články

Záhada Terakotové armády: Působili na čínském císařském dvoře sochaři z antického Řecka?
enigmaplus.cz

Záhada Terakotové armády: Působili na...

Když byl v roce 1974 v Číně...
Pomocníci pro teplou snídani
panidomu.cz

Pomocníci pro teplou snídani

Zvláště teď v zimě přijde teplé sousto...
Dům roku, který se zrodil ve sklepě
rezidenceonline.cz

Dům roku, který se zrodil ve...

Když tato zajímavá rezidence získala celosvětové...
Bernášková utekla manželovi za kamarádem?
nasehvezdy.cz

Bernášková utekla manželovi...

Sotva skončilo patnáctileté...
Koněpruské jeskyně a javoříčští netopýři už se probouzí
epochanacestach.cz

Koněpruské jeskyně a javoříčští...

Hlavní sezóna zpřístupněných jeskyní sice začne...
Měsíční Grand Canyon? Obří kaňony vznikly během několika minut
21stoleti.cz

Měsíční Grand Canyon? Obří...

Při pohledu na Grand...
Na dvoře Ludvíka XIV.: Servíruje se bešamel a vidlička je ďáblův nástroj
epochaplus.cz

Na dvoře Ludvíka XIV.: Servíruje...

Lžíce, vidlička a nůž, to je základ příboru, který...
Tajemný Klášterec nad Orlicí: Ďáblové pod omítkou svatostánku?
epochalnisvet.cz

Tajemný Klášterec nad Orlicí:...

Kostel Nejsvětější Trojice najdeme v podhůří...
Nikdy jí tu faleš neodpustíme!
skutecnepribehy.cz

Nikdy jí tu faleš neodpustíme!

Kolegyni jsem považovala za svůj vzor. Nakonec jsem...
Všechno jsme spolu zvládli
nejsemsama.cz

Všechno jsme spolu zvládli

Když už jsem myslela, že se budu...
Velikonoční menu v restauraci The Artisan
iluxus.cz

Velikonoční menu v...

Jaro přináší nejen...
5 vyvrácených mýtů o čaji: Jeho domovinou není Čína
historyplus.cz

5 vyvrácených mýtů o čaji:...

„Čajovník je zřejmě nejstarší kulturní rostlinou světa....