Přidejte do českého leča tradiční španělskou klobásu a uvidíte, kolik vám udělá parády.
Suroviny na 4 porce
1–2 větší cibule
6 domácích nepálivých paprik
4 velká rajčata
3 lžíce rostlinného oleje
180 g choriza vcelku nebo pikantní klobásy
6 celých vajec
podle chuti sůl
podle chuti pepř
nasekaná pažitka
domácí chléb
Postup
Cibuli nakrájíme nadrobno. Papriky zbavím semeníků a nakrájíme na malé kousky. Rajčata, rozpůlíme, vykrájíme z nich „bubáky“ a nakrájíme je na kostky. V kastrolu rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibulku, přidáme rajčata a papriky, osolím, opepřím a opékám tak dlouho, až se vydusí všechna voda (asi 10 minut).
Mezitím oloupeme salám nebo klobásu, nakrájíme na kolečka či kostičky a nechám ji na pánvi osmahnout. Nakonec do zeleniny rozklepneme vejce, promícháme a za občasného míchání smažíme asi 3 minuty, až mají vejce krémovou konzistenci. Navrch leča dáme vysmaženou pikantní uzeninu, posypeme pažitkou a podáváme s chlebem či bramborem.
Extra tip: Do pravého maďarského leča vejce nepatří! Ale s cibulkou lze osmahnout i na plátky nakrájený česnek a vše posypat natrhanou bazalkou.