Tento sendvič zavání chutí luxusu, přesto je finančně dostupný.
Suroviny na 4 porce
300 g hovězí vyzrálého hovězího masa
2 lžíce rostlinného oleje
snítka rozmarýnu
sůl
pepř
4 bagely
4 listy kadeřavého salátu
2 rajčata
½ salátové okurky
1 lžíce majonézy
1 lžíce kečupu (dle chuti)
1 malá lžička Dijonské hořčice
Postup
Do očištěného masa vetřeme olej a vložíme na rozpálenou pánev.
Opékáme nasucho z každé strany asi 4 minuty.
Osmažený steak rovnoměrně posypeme nasekaným čerstvým rozmarýnem a necháme ho ještě asi 10 minut dopéci v předehřáté troubě.
Vyjmeme z trouby a zabalíme ho do alobalu a necháme 5 minut odležet. Nakonec ještě mírně osolíme a opepříme.
Na spodní stranu rozkrojeného bagelu poklademe omytý a osušený salát a na plátky nakrájená rajčata.
Maso krájíme přes vlákno na tenké plátky a rozdělíme na zeleninu a navrch můžeme zakapat kečupem. Pak přidáme okurku nakrájenou na tenké plátky škrabkou na brambory a přiklopíme horním dílem, který předem pomažeme majonézou a hořčicí..