TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Vyzkoušejte neobvyklou, ale velmi chutnou úpravu oblíbeného lososa.  

Suroviny na 4 porce

filet lososa
směs sušené mořské řasy s pepřem
olivový olej
limetky
rajčata
červená cibule
čerstvý koriandr

Na přeliv

maliny
kapary
olivový olej

Postup

Filet lososa osolíme, poprášíme řasou a pepřem, pokapeme olivovým olejem. Takto připravené maso vložíme do grilovacích kleští a pečeme z obou stran 5 minut. Současně s lososem opečeme na grilu i napůl rozkrojené limetky.   Rajčata nakrájíme na plátky, cibuli na kostičky.

Maliny, kapary a olej společně zlehka zamícháme. K porci pečeného lososa servírujeme rajčata, posypeme cibulkou, koriandrem, zakápneme malinovým dresinkem.

Extratip: V sezóně chřestu podáváme místo salátu vařený chřest.

Nenechte si ujít další zajímavé články