TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Tahle úprava vás určitě přesvědčí o jednom: šunku nemusí doprovázet jen ostré a slané chutě. Navíc s ní nakrmíte poměrně hodně hladových krků.

Ingredience

sádlo
3 kg šunky vcelku
3 stroužky česneku
hladká mouka
kmín
mletý černý pepř

Postup

Šunku omyjte, vložte do vroucí vody a vařte zhruba 10 minut. Pak vodu slijte, maso zalijte novou horkou vodou a už nevařte, nechte jen změknout ve vodě, jejíž teplotu udržujte na 80°C.

Šunka pak totiž nesmí projít varem. Měkké maso vyjměte, vložte do sádlem vymaštěného pekáče, potřete prolisovaným česnekem a povrch posypejte pepřem a kmínem.

Můžete i lehce poprášit hladkou moukou. Mírně podlité horkou vodou pečte v předehřáté troubě asi půl hodiny, až vrch šunky zezlátne.

Nakonec pečenou šunku ostrým nožem nakrájejte na tenké plátky a podávejte s bramborovými knedlíky, vařenými brambory nebo vařeným zelím. Samozřejmě podlijte výpekem. Dobrou chuť.

Nenechte si ujít další zajímavé články