TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Horkou fazolačku s lahodně ostrou chutí můžete vyšperkovat ještě lžící kysané smetany.

Suroviny na 4 porce

150 g bílých fazolí
100 g červených fazolí
2 lžíce slunečnicového oleje
50 g anglické slaniny
2 cibule
2 zelené papriky
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce sladké papriky
1 papriková klobása
sůl
špetka chilli
1 stroužek česneku
bylinky na ozdobu

Postup

Fazole zalijte studenou vodou a nechte namáčet přes noc. Slijte je, propláchněte, opět zalijte vodou a vařte 1 až 2 hodiny doměkka. Po uvaření je sceďte a vodu uchovejte.

Na oleji rozškvařte na kostičky nakrájenou slaninu, přidejte pokrájenou cibuli, kostičky papriky a za stálého míchání opékejte 5 minut. Posypte moukou a míchejte 2 minuty, pak zaprašte sladkou paprikou. Přidejte fazole a promíchejte.

Zalijte po fazolích scezenou vodou a osolte. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte 15 minut. Přidejte nakrájenou klobásu, prolisovaný česnek a chilli a osolte.

Polévku naservírujte do misek a ozdobte bylinkami.

Tags : fazolačka

Nenechte si ujít další zajímavé články