TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Hlíva ústřičná je úžasná houba, která chuťově nahradí i maso. My ho v receptu sice máme, pokud ho ale nebudete mít po ruce, nevadí.

(úvodní foto je ilustrační)

Ingredience

300 g hlívy ústřičné
300 g kuřecího masa
1 cibule
1 paprikový lusk
1 cuketa
olej
sůl
pepř

Postup

Hlívu nejdříve očistíme a lehce povaříme v mírně osolené vodě. Postačí 10 minut, pak scedíme a necháme zchladnout.

Větší klobouky přepůlíme či rozčtvrtíme, měly by být zhruba stejně velké jako nakrájené kuřecí maso. Společně je dáme do misky, osolíme, opepříme, zakápneme olejem a opatrně promícháme.

Cibuli rozkrojíme na čtvrtky a rozdělíme na jednotlivé sukénky. Papriku si nakrájíme na větší kusy. Cuketu nakrájíme na silnější kolečka. Zeleninu zlehka povaříme, necháme odstát, přecedíme a vývar použijeme na podlévání.

Na jehlu střídavě navlékáme plátky hlívy, cibuli, kuřecí maso, papriku a cuketu a hotové špízy postupně vyskládáme do pekáče.
Špízy zakápneme olejem a dáme péct. Zhruba po 7 minutách podlijeme vývarem a pečeme ještě asi 30 minut.

Tags : špíz

Nenechte si ujít další zajímavé články