Také med a zázvor jsou účinnými bojovníky proti nemocem. Pikantní a přitom sladká marináda z nich vytvoří na kuřecích křídlech neodolatelnou křupavou kůrčičku.
Potřebujete
1,5 kg kuřecích křídel
5 lžic medu
4 lžíce sójové omáčky
2 jarní cibulky
1 lžičku chilli
2 cm čerstvého zázvoru
1 snítku rozmarýnu
6 lžic olivového oleje
Jarní cibulku pokrájejte nadrobno a dejte do velké mísy. Přidejte med, sójovou omáčku a chilli podle chuti. Zázvor nastrouhejte najemno, přidejte ke směsi a k tomu otrhané lístky rozmarýnu.
Směs zalijte olivovým olejem, znovu promíchejte a do marinády vložte omytá a osušená křídla. Nechte aspoň dvě hodiny marinovat, nejlépe ale přes noc.
Marinovaná křídla vyskládejte na plech a zalijete marinádou. Pečte 45 minut na 180 °C, pak zvyšte teplotu na 250 °C a dopečte dozlatova. Zbylou marinádu dejte do kastrůlku, 3–4 minuty povařte do zhoustnutí a polijte s ní křídla na talíři. Podávejte se zeleninou, pečivem nebo rýží.