Na rozdíl od šťavnaté boloňské omáčky připravíte tohle masové ragú velmi jednoduše a rychle.
Ingredience
5 lžic olivového oleje
1 stroužek česneku
1 ks cibule
500 g mletého hovězího masa
1 ks bobkového listu
3 lžíce rajčatového protlaku
125 ml červeného vína
500 g těstovin
hobliny parmazánu na posypání
sůl, pepř
Postup
V pánvi rozehřejte olej.
Česnek oloupejte a podélně rozkrojte. Můžete odstranit klíček.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na osminy. Opékejte je na oleji dozlatova, přisypejte maso a restujte ho dohněda.
Vařečkou rozmačkávejte kousky masa.
Osolte, opepřete, přidejte bobkový list a vmíchejte rajčatový protlak. Za častého míchání povařte. Přilijte víno a vařte zhruba 5 minut, až se vstřebá.
Dochuťte solí a pepřem. Ve vroucí osolené vodě uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Podávejte s masovým ragú a parmazánem.