TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Jelení plec je levnější než kýta a hodí se na guláše nebo ragú. Červené víno mu dodá skvělou chuť.

Potřebujete

2 cibule
200 g hub
2 mrkve
150 g zakysané smetany
800 g jelení plece
4 lžíce oleje
2 hřebíčky
6 kuliček pepře
1 bobkový list
300 ml červeného vína
2 lžíce hladké mouky
1 lžičku mleté sladké papriky
pepř, sůl

Postup

Maso nakrájejte na kostky, osolte, opepřete a obalte v mouce. Cibule oloupejte a nakrájejte na kostky. V rozpáleném oleji opečte maso ze všech stran.

Vyjměte maso, cibuli krátce orestujte, přidejte červené víno, koření, na větší kousky nakrájenou zeleninu a houby.

Vraťte maso a duste vše přikryté při mírné teplotě, dokud maso nezměkne. Pak maso vyjměte, šťávu zahustěte zakysanou smetanou, ve které rozmíchejte hladkou mouku s paprikou.

Nechte povařit, pak přeceďte a omáčku ještě dochuťte solí a pepřem. Maso zahřejte v omáčce a před podáváním necháme ještě 5 minut uležet.

 

Tags : zvěřina

Nenechte si ujít další zajímavé články