Každou zvěřinu kupujte jen z ověřených zdrojů, musí být veterinárně zkontrolovaná.
Potřebujete
500 g zaječího masa
sůl
zeleninovou suchou marinádu
100 g slaniny
2 červené cibule
2 mrkve
2 stroužky česneku
3 snítky rozmarýnu
snítku tymiánu
150 ml červeného vína
sůl, barevný pepř
Postup
Zaječí maso opláchněte a naporcujte. Slaninu nakrájejte na kostičky a dejte škvařit do hluboké pánve. Cibule očistěte a pokrájenou na proužky opečte na slanině. Přidejte česnek a asi minutu restujte.
Pak vložte maso, osolte je, opepřete, posypejte marinádou, přidejte pepř, rozmarýn a tymián, podlijte vodou a duste.
Mezitím očištěnou mrkev krátce povařte v osolené vodě, pak ji sceďte a nakrájejte nahrubo. Když je maso skoro měkké, přidáme do pánve mrkev, podlijte vínem a společně duste doměkka. Podávejte s opečenými brambory.