TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Jak krásně klasicky to zní! Pojďme si jeden takový klasický „hambáč s hranami“ udělat také.

Potřebujete

500 g mletého hovězího masa
2 hamburgerové housky
dijonskou hořčici, kečup
4 plátky anglické slaniny
4 listy zeleného salátu
2 plátky chedaru
1 rajče
sůl, pepř
750 g brambor

Postup

Brambory oloupejte a nakrájejte na hranolky, omyjte a osušte je. Pak je vložte na 10 minut do fritovacího hrnce, po vyjmutí osolte a uchovejte v teple.

Rajče a cibuli nakrájejte na kolečka. Bulky příčně rozkrojte. Maso osolte, opepřete a vytvořte 4 placičky a zprudka ho opečte z obou stran na pánvi na oleji nebo ogrilujte. Souběžně opečte plátky slaniny a lehce opečte i bulky.

Obě vnitřní části bulek namažte hořčicí a kečupem. Na spodní části bulek položte list salátu, cibuli a na ní maso a plátek sýra. Dle chuti můžete přidat zeleninu, na kterou dáte druhý kus masa. Na ten položte opečenou slaninu, opět pár koleček cibule a rajče. Přiklopte horním dílem bulky a podávejte s hranolky.

Tags : hamburger

Nenechte si ujít další zajímavé články