TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Místo chlebu servírujte tentokrát v dýni.

Suroviny

1 dýně Hokkaido
700 g vepřové plece
3 lžíce oleje
mrkev
petržel
celer
cibule
bobkový list
10 kuliček pepře
6 kuliček nového koření
1 lžička tymiánu
200 ml červeného vína
2 lžíce rajčatového protlaku a pohankové mouky
sůl

Postup

Vydlabeme si dýni, zbavíme ji semínek a nakrájíme na kostičky. Ohřejeme si olej na pánvi a opečeme na něm nejdříve očištěnou a nakrájenou mrkev, petržel nakrájenou na půlkolečka a i pokrájený řapíkatý celer. Potom přidáme cibuli pokrájenou nadrobno, kterou zpěníme.

Maso si nakrájíme na kostičky, přidáme ho do pánve a krátce opečeme ze všech stran. Do pánve přidáme dýni a koření. Podlijeme vše vínem a troškou vody, osolíme a za občasného míchání a podlévání dusíme pod pokličkou deset minut.

Ke konci přidáme rajčatový protlak a zahustíme pohankovou moukou, kterou si předtím rozmícháme v trošce vody, aby nám v ragú neudělala cucky.

TIP

Chcete mít ragú naservírované opravdu stylově? Tak zbytek dýně po vydlabání nevyhazujte, ale naplňte ji připraveným pokrmem.

 

Tags : ragú

Nenechte si ujít další zajímavé články