TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Výtečná „smaženice“ z lišek. Směs lze doplnit i jinými houbami. Můžeme připravit i z mražených hub.

Suroviny na 4 porce

500 g čerstvých lišek
100 g másla
2 cibule
100 g anglické slaniny
2 dl bílého vína
3 stroužky česneku
2 bobkové listy
sůl
pepř
čerstvý kopr (nemusí být)

Postup

Lišky očistíme, pokud jsou větší, nakrájíme je na kousky. Na másle osmahneme cibuli pokrájenou na půlkolečka, přidáme anglickou slaninu na kostičky, očištěné lišky a vše asi 10 minut restujeme.

Přilijeme bílé víno, přidáme prolisovaný česnek a bobkové listy. Dusíme pod pokličkou na mírném plameni, dokud se víno nevydusí a lišky nejsou měkké.

Osolíme, opepříme a podle chuti posypeme nasekaným koprem. Podáváme buď samotné s čerstvým pečivem, nebo jako přílohu k masu.

Nenechte si ujít další zajímavé články