TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Tento luxusní dezert vypadá opravdu hodně složitě. Věřte ale, že na něm ve skutečnosti nic není. Navíc u něj můžete být kreativní.

Vhodné náplně: Lehké odpalované těsto si říká o lehké náplně. Používají se žloutkové krémy odlehčené smetanou či bílkovým sněhem, nebo šlehačkové náplně. Hutné máslové krémy se nehodí, neboť se očekává, že hosté nesnědí pouze jednu kuličku, ale hned několik.

V čem je unikátní odpalované těsto ze sádla?

Odpalované těsto je původem z Francie, kde sádlo k jeho výrobě nepoužívají. U nás je naopak sádlo typickou ingrediencí, takže v mnoha recepturách nahrazuje olej nebo máslo, přičemž vyšší obsah tuku samozřejmě zajistí větší křehkost výrobků.

Jak má vypadat správné těsto?

Správně upečené odpalované těsto je křupavé, křehké, ale vevnitř do jisté míry vláčné. Má mít prostornou dutinu, do které se vejde velké množství náplně.

Aby kuličky rychleji vychladly? 

Zkuste je propíchnout, pára se rychleji uvolní.

Proč se kuličky lepí karamelem?

Karamel je jedno z nejlepších cukrářských lepidel. Má také skvělé dekorační vlastnosti. Připravíte ho jednoduše zahřátím cukru v hrnci.

Jak se dělá pavučina z karamelu?

Je třeba mít perfektně připravený karamel (bez zbytků krystalů cukru), který necháte lehce zchladit. V momentě, kdy se karamel začíná táhnout jako nitě, začnete pomocí cukrářské metly přímo na hotové kuličky nanášet cikcak pohyby nahoru a dolů tenounký proud karamelu.Crockenbush

Tags : Crockenbush

Nenechte si ujít další zajímavé články