TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Hodí se do těstovin, do rizota nebo do salátů a ta domácí jsou nejlepší.

Ingredience

1 kg keříčkových rajčat
olivový olej
2 lžičky balzamikového octa
1 lžíce třtinového cukru
4 stroužky česneku
1 lžíce sušeného tymiánu

Postup

Sušit můžete i venku. Čím slunečnější a sušší počasí, tím lépe. Právě proto je nejjednodušší připravovat je teď v létě. Sušení v troubě je ale pohodlnější a podstatně rychlejší.

Troubu předehřejte na 100 °C. Rajčata podélně přepulte a jedno vedle druhého je vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, a to řezem nahoru.

Zastříkněte je olejem a balzamikem, posypejte cukrem, česnekem a veškerým tymiánem. Pečte minimálně 4 hodiny. Venku rajčata sušte minimálně dva dny, ideálně 3 až 4.

 

Tags : sušení

Nenechte si ujít další zajímavé články