TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Aby maso mělo ten správný říz, k tomu dopomůže pivní marináda. K její přípravě stačí jen dobré pivo a pár základních surovin.

Potřebujete

70 ml světlého piva
1 cibuli
1 lžíci olivového oleje
1 lžící sójové omáčky
1 lžičku hořčice
1 lžičku chilli koření
½ lžičky cukru
½ lžičky soli
pár kapek tabasca

Postup

V misce dobře rozmíchejte pivo, sójovou omáčku, olej a hořčici. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno a přidejte do misky.

Do směsi přidejte chilli koření, cukr, sůl a opět dobře promíchejte. Nakonec přidejte pár kapek tabasca podle vlastní chuti a opět promíchejte.

Hotovou marinádu nechte nejdřív v lednici asi půl hodiny odležet a pak ji použijte ideálně na marinování krkovice, žebírek a podobně. A k tomu samozřejmě  sklenici piva.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články