Máte z neustálého grilování v létě už po krk masa? Zkuste zeleninové špízy.
Suroviny na 4 porce
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 žlutá paprika
1 mladá cuketa
1 lilek
2 červené cibule
Na marinádu
2 lžíce balzamikového octa
2 lžíce citronové šťávy
6 lžic olivového oleje
bylinky (bazalka, oregano, rozmarýn)
4 stroužky česneku
sůl, pepř
Postup
Papriky omyjte a vyřízněte jádřince. Pokrájejte je na kousky 3×3 cm. Nakrájejte i ostatní zeleninu.
Smíchejte olivový olej, ocet a citronovou šťávu. Přidejte nasekaný česnek a bylinky. Osolte a opepřete. Zeleninu vložte do marinády
Na špejle střídavě napichujte kousky zeleniny. Špízy grilujte 5 až 7 minut z každé strany.