Lososa nepečeme příliš dlouho, aby maso nebylo vysušené a nerozpadalo se.
Ingredience
4 plátky lososa
2 pomeranče
250 ml olivového oleje
4 snítky tymiánu
2 špetky soli
drcený pepř
Postup
Z jednoho pomeranče vymačkejte šťávu a smíchejte ji s olivovým olejem. Touto marinádou potřete ze všech stran porce rybího masa, proložte je snítkami čerstvého tymiánu a nechte 5 minut odpočinout.
Druhý pomeranč dobře omyjte, nakrájejte na plátky a opečte je spolu s připravenými porcemi lososa na grilu nebo na suché pánvi asi 6 minut z každé strany.
Na závěr lososa osolte a ihned podávejte s oblíbenou zeleninou, nebo bramborami nebo jen tak samotného s kouskem čerstvého pečiva.
Náš tip
Pokud si chcete k tomutu skvělému pokrmu dopřát sklenku dobrého vína, sáhněte určitě po těch bílých, jako je třeba Sauvignon, Chardonnay nebo Veltlínské zelené.