TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Klasické české jídlo nesmí v našich receptech chybět. Stačí jen sehnat králíka a přípravy mohou začít.

Ingredience

králík
150 g kořenové zeleniny
60 g slaniny
vetší cibule
citron
200 ml smetany
celý pepř
nové koření a bobkový list
tuk, sůl, brusinky

Postup

Maso opláchněte, osušte, prošpikujte proužky slaniny a osolte. Králíka naporcujte. V pekáči rozpusťte sádlo, na kterém orestujte na kolečka pokrájenou kořenovou zeleninu spolu s cibulí nakrájenou na kostičky.

Orestovanou zeleninu mírně podlijte vodou a vložte naporcovaného králíka. Zeleninu osolte, přidejte koření a pečte přikryté v troubě na 180 °C zhruba 60 minut a pak ještě dalších 30 minut odkryté.

Změklé maso vyjměte, zeleninu propasírujte. Omáčku zřeďte vodou, povařte se smetanou a dochuťte citronovou šťávou. Podávejte s brusinkami.

 

Tags : na smetaně

Nenechte si ujít další zajímavé články