Suroviny na porce
100 g anglické slaniny
1 lžíce másla nebo oleje
1 pórek
500 g mletého hovězího masa
sůl, čerstvě mletý pepř
60 g sýra s modrou plísní
40 g toustového chleba
2 lžíce smetany ke šlehání
2 hrsti nasekané petrželky
1 lžička nasekaného tymiánu
1 vejce na potření
375 g listového těsta
hrubá sůl
Postup
Troubu předehřejte na 190 °C. Slaninu nakrájejte na nudličky a na tuku ji opékejte asi 4 minuty dozlatova. Přidejte pórek a opékejte další 3 minuty. Nechte vychladnout.
Promíchejte mleté maso, rozmixovaný chleba, smetanu, opečený pórek se slaninou, petrželku, tymián a vejce.
Vše osolte a opepřete.
Těsto rozválejte na obdélník o rozměrech 18 x 32 cm. Polovinu masa rozložte ve tvaru bochníku na rozválené těsto; okraje ponechte volné. Doprostřed nasypte řadu kostek sýra a zakryjte je druhou polovinou masa. Potřete okraje těsta vejcem a uzavřete maso uvnitř. Okraje přitiskněte a položte švem dolů na plech vyložený papírem na pečení. Potřete závin vejcem a posypte hrubou solí. Udělejte do těsta pár zářezů, aby z něj mohla odcházet pára, a pečte asi 40 minut dozlatova.