TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Recept je rychlý, levný a hlavně chutný, kupovaná tortilla se s tou domácí nedá srovnat ani v nejmenším!

Ingredience (na cca 12 tortill)

Těsto

250 g hladké mouky
4 lžíce olivového oleje
150 ml vody
půl lžičky soli

Náplň

50 g sýra (např. niva)
1 paprika a okurka
100 g kukuřice
2 rajčata
300 g kuřecího masa
dle chuti ledový salát
sůl a provensálské koření

Dresink

2 stroužky česneku
4 lžíce majonézy
půl lžičky hořčice
2 lžíce kečupu

Postup

Nejdříve si připravte placky. V míse smíchejte 2/3 mouky se solí, vodou a olivovým olejem. Vytvořte tak řídké hladké těsto. Pomocí hnětače nebo ručně vařečkou toto těsto míchejte alespoň 10 minut, dokud nebude krásně hladké, pružné a nebude se pěkně táhnout.

Nyní můžete přidat postupně zbylou mouku a pokračovat v míchání nebo si těsto dát na pomoučený vál a ještě chvíli jej hníst. Hotové těsto by nemělo být příliš tuhé, ale musí být krásně hladké a pružné. Jen tak se vám s ním následně bude dobře pracovat.

Rozdělte jej na 12 až 16 stejných dílů a každý rozválejte na lehce pomoučeném vále na velmi tenkou placku. Na sporáku si rozehřejte pánev na středně silnou teplotu a tortilly na ní z obou stran krátce opečte do světle zlata.

Neopékejte je příliš dlouho, byly by pak tvrdé a nedaly by se do nich balit různé náplně. Nyní je čas na dresink – veškeré ingredience smíchejte a dejte odležet do ledničky.

Poté nachystejte náplň – zeleninu a sýr pokrájejte na malé kousky. Maso nakrájejte na středně malé kousky, osolte, osmažte na oleji a přidejte provensálské koření. Nakonec smíchejte se zeleninou a sýrem.

Na tortillu umístěte směs zeleniny a masa, zalijte dresinkem, zamotejte a podávejte. Přejeme vám dobrou chuť!

Náš tip

Pokud zbyde těsto, tortilly můžete také opéci, ale ještě o trochu kratší dobu a zamrazit. Až je budete chtít použít, jen je vyndejte z mrazáku, lehce oroste vodou a rozpečte.

Nenechte si ujít další zajímavé články